item5
Whiskyglas3
m4
SCOTTISH  & IRISH FOLK MUSIC

Whisky är en av världens mest mytompunna drycker och den har väckt ett enormt intresse runt om i världen. Det finns idag 10·000-tals whiskyklubbar och whiskyentusiasterna räknas i miljontal.

Med detta intresse har naturligtvis uppkommit en mängd olika aktiviteter där whiskyprovningar är den ojämförligt största. Det har också kommit en hel del olika varianter på whiskyprovningar som whisky och mat, whisky och choklad och whisky och cigarrer.

Den mest traditionella kombinationen, som är en del av den ursprungliga traditionen, whisky och musik har det dock varit sparsmakat med.

Nu har vi i Dreams of Drams rått bot på detta och kombinerat whiskyn med den keltiska musiken i en kombinerad whiskyprovning och musikunderhållning.

Whiskyprovningen leds av en av Sveriges mest erfarna provningsledare och whiskyexpert Anders Gjörling, whiskyredaktör på tidningen Whisky & Bourbon.

Anders fick sitt intresse för whisky som skotsk musiker och folksångare och tillsammans med Mårten Smith och Bo Lindberg som båda spelat med Anders i gruppen The Corbies, har de skapat gruppen Dreams of Drams.

Upplägget är generellt att vi gör whiskyprovningen utgående från känslan i whiskyn kombinerat med känslan i de olika sångerna och musikstyckena.

En typisk provning kan bestå av att vi testar sex olika whiskies och framför två eller flera sånger eller musikstycken, mellan varje whisky och att Anders talar om de olika sorterna mellan låtarna.

Whisky in concert

 Så här skriver Douglas Christianson,